7 Temmuz 2009 Salı

Beşiktaş Rodrigo Tabata transferini bitirdi mi?




Transferde hareketli bir dönem geçiren Beşiktaş'ın, Gaziantepspor forması giyen Tabata ile her konuda anlaştığı ileri sürüldü.

Hürriyet.com.tr'de yer alan habere göre Beşiktaş, Tabata için Gaziantepspor'a 8.5 milyon avro bonservis bedeli ödeyecek.

Gündeme bomba gibi düşen haberde şu ifadeler yer verildi:

"Brezilyalı oyuncu için Antep Başkanı İbrahim Kızıl ile yapılan görüşmelerin olumlu sonuçlandığı akşam saatlerinde gündeme bomba gibi düşerken Gaziantepli yöneticiler de transfer olayını doğruladılar.

Beşiktaş'ın bu transfer için Gaziantepspor Kulübüne 8.5 milyon euro bonservis bedeli ödeyeceği ileri sürüldü.

Tabata olayında bu gelişmeler yaşanırken Siyah-Beyazlı kulübün 6.5 milyon euro ve 3 futbolcu karşılığı Gaziantep'ten daha önceden transfer ettiği İsmail Köybaşı'na henüz imza attırmaması da kafaları karıştırırken, Beşiktaş'ın bu oyuncunun transferinden vazgeçip Tabata'ya yöneldiği
iddiaları ortaya atıldı. Beşiktaş'ın Brezilyalı oyuncunun transferini yarın borsaya bildireceği de iddia edildi."

Tabata'nın Beşiktaş ile anlaştığı yönündeki bir başka haber de NTV Spor tarafından iddia edildi. NTV Spor'da yayınlanan Spor Gecesi adlı programa katılan Beşiktaş'ın deneyimli muhabiri Hakan Gündoğar, Beşiktaş'ın Tabata ile prensipte anlaştığını ve siyah beyazlı yönetimin Gaziantepspor Başkanı İbrahim Kızıl ile görüşme halinde olduğunu kaydetti.

Beşiktaş'ın, Tabata için 3 milyon avro ve Zapatocny'yi önerdiği, bu transferin başkan Yıldırım Demirören'in Italya'dan dönmesinden sonra netlik kazanacağı kaydedildi. Brezilyalı futbolcu ile anlaşma sağlayan Beşiktaş, Gaziantepspor yönetimiyle pazarlıklara başladı.

TABATA KİMDİR?

Brezilya'nın Santos kulübünde forma giyen 27 yaşındaki Tabata futbol hayatına 1999 yılında Paulista'da başladı. 2000 Yılında Sao Bento'ya transfer olan Tabata burada geçirdiği 1 yıldan sonra Santo Andre'ye transfer oldu. 2002 yılında Treze'ye geçen yıldız futbolcu daha sonra America-RN takımında boy gösterdi.

Bu kulüpte oynadığı 5 maçta 2 gol atan Tabata aynı yıl içinde Campinense-PB takımına gelerek 18 maçta 5 kez fileleri havalandırarak göz doldurdu. Birçok takımda forma giyen Tabata 2004-2005 sezonunda Goias'a transfer olarak 75 maçta 18 gol attı. 2006 yılında Brezilya'nın köklü kulüplerinden Santos'a gelen Tabata oynadığı 137 maçta 23 gol atarak taraftarların büyük sevgisini kazandı.

Geçen sezon 26 lig maçında 11 gol atıp, 7 asist yapan 28 yaşındaki Brezilyalı oyuncu, aynı zamanda ligin en çok şut atan futbolcusu unvanına sahip. Orta sahanın ortasında oynayan Tabata'nın 26 maçta tam 101 şutu var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder