28 Haziran 2009 Pazar

OLİMPİK MİLLİ FUTBOL TAKIMIMIZ




İtalya’nın Pescara kentindeki Akdeniz Oyunlarının açılış töreni bugün yapıldı, ama dün Futbol takımımız, çıktığı ilk maçta Fransa’ya 2-0 yenilerek oyunlara havlu attı.

Üçlü grupta Fransa ve Malta ile aynı grupta olduğumuzdan, grup birincilerinin yarı finale çıkacağından dolayı şansımız kalmadı.

Gökhan DEĞİRMENCİ–Kayserispor

Rıdvan-Karşıyaka-Beşiktaş
Serdar KESİMAL-Köln
Serdar AZİZ-Bursaspor
Hasan Ali-Mainz

Yiğit GÖKOĞLAN-Manisaspor
Necip UYSAL-Beşiktaş
Furkan ÖZCAL-Kayserispor
Eren ALBAYRAK-Bursaspor

Burak ÇALIK-Altay
Şahin AYGÜNEŞ-Kasımpaşa

Tertibiyle çıktığımız maçın her iki devresinde yediğimiz gollerle maçı 2-0 kaybettik. Bundan sonra biz ve Fransa’nın Malta ile birer maçı var.

Göze batan futbolcularımızın değerlendirmesi;

Gökhan DEĞİRMENCİ:
Kaleci Gökhan’a goller dışında pozisyon gelmedi. Kendisini gösterebilecek bir maç değildi Gökhan için. Gollerde hatası yoktu. İlk golde top kaleciler için çok pis tabir edilen yere gitti. İkinci golde ise 2 hücum oyuncusuyla karşı karşıyaydı.

Rıdvan ŞİMŞEK:
Beşiktaş’ın transferini bitirdiği Rıdvan’ın görüntüsü klasik sağbekler gibi. Tıknaz, hızlı ve güçlü. Beşiktaş Recep ÇETİN’den sonra iyi bir sağbek buldu diyebiliriz. Rıdvan’ın artıları çok fazla. Topla çok hızlı ve seri hareketleri ard arda yapabiliyor. Ortaları da çok etkili. Dün onun savunduğu kanattan akın yemedi takımımız. Ayrıca hücumda da etkiliydi Rıdvan. Beşiktaş iyi bir oyuncu kazandı. Başarılar dilerim.

Serdar KESİMAL:
Takımımızda beni en heyecanlandıran adamlardan biriydi. Serdar, Köln altyapısında görev yapıyor ve eski klasik Liberoların özelliğini taşıyor. Top ayağındayken soğukkanlı. Yer tutmada ve topsuz oyunda iyi, tekniği üst düzeyde olduğu için, atakları geriden başlatabilmesi artı özellikleri.
(Kayserispor transfer etmiş Serdar’ı, bence büyük bir iş başarmış. 3 Yıl sonra, Milli takımımızın tandemini Kayserililer oluşturabilir. Eren ve Serdar)

Serdar AZİZ:
Ben, Serdar AZİZ’de, yıllar öncesinin Van Gobel’ini gördüm. İnanılmaz güçlü ve atletik bir futbolcu. 18 yaşında olmasına rağmen fiziği mükemmel. Ayrıca gelişime açık biri olduğunu belli ediyor. İyi bir savunmacı için her özellik var Serdar’da. Yolu açık olsun.

Yiğit GÖKOĞLAN:
Sağ açık oynadı dün akşam. Güç, hız ve tekniği bünyesinde barındıran nadir futbolculardan. Birkaç pozisyonda kendini gösterdi. Üzerinde durulursa çok iyi yerlere gelebilecek bir futbolcu. Galatasaray’ın göz hapsinde olduğu söyleniyor. Bir yıl daha oynamalı Manisa’da.

Necip UYSAL:
Milli takımımızda topun en çok yakıştığı ayaklara sahip futbolcusu. Akıllı, sürekli dikine oynayan, tekniği üst seviyede olan Necip takımda işi en zor olan futbolculardan biri. Çünkü bu özellikler Beşiktaş’ta oynamasına yetmez. Çok ama çok çalışmalı.

Özgür ÇEK:
Fenerbahçe’de alt yapı konusunda devrim yapmasını beklediğim, ama bence çok yanlış bir kararla Ankaraspor’a gönderdiği eski futbolcusu. Benim en ümitli olduğum gençlerden birisi. Futbol için yaratılmış bir adam. Dün yedekti. 60 tan sonra girdi oyuna. Kendisini gösteremedi dün. Özgür’ün esas kendisini göstereceği şampiyona önümüzdeki aylarda yapılacak. Bekliyoruz Özgür’ü.

Diyeceksiniz ki, e be kardeşim, takımımız bu kadar iyiydi de, neden yenildi. Hep söylüyorum. Bunun cevabı yedek kulübesinde gizli. Fransa’nın kenar yönetimine bakıyorum. Futbolcular dışında 6-7 tane değişik yaşlarda, cinsiyetlerde teknik ekip elemanı, bizim kulübeye bakıyorum; eşofmanı boynuna asılı, adeta “Ben ne geziyorum” burada diye bağıran tek tabanca Hami MANDIRALI. Fransa’nın ilk golünün 18-19 pas sonucu oluştuğunu söylesem bir fikir oluşabilir kafanızda! Demek ki adamlar çalışıyorlar.
Biz ise “ALTYAPIYA ÇOK ÖNEM VERİYORUZ” - SEDAT TAHİR - AJANSSPOR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder